Biografie Bas Uijtdewilligen

Bas Is een veelgevraagd freelance toetsenist die speelt met bekende en minder bekende artiesten en bands in binnen- en buitenland.

Hij heeft de afgelopen 10 jaar zeer veel invalwerk gedaan bij tientallen bands en andere projecten waardoor zijn netwerk waanzinnig is gegroeid. Men weet Bas altijd te vinden en daardoor is hij op jonge leeftijd al een zeer ervaren pop-toetsenist.

Op zijn 10e leert hij de eerste kneepjes van het toetsenvak.

Bas is op 16 juni 1986 geboren in Haarlem en verhuist zeven jaar later naar zijn huidige woonplaats Alkmaar. Op zijn tiende leert hij van Jan Koehoorn de eerste kneepjes van het toetsenvak. Maar hij wil meer en besluit na drie jaar om naast zijn reguliere muzieklessen ook bij de popschool (verbonden aan de muziekschool) te gaan spelen. Hier zijn de wortels gelegd van zijn podiumervaring en het spelen in bands.

Bas is op 29 mei 2008 zeer succesvol afgestudeerd aan het conservatorium van Alkmaar.

Op het conservatorium krijgt Bas hoofdvakles van o.a. Jan-Peter Bast, Mark Bisschof, Berthil Busstra, Nol Sicking en Carlo de Wijs. Hij speelde met zijn eerste band door het hele land en deed daarnaast tal van losse projecten zoals, theateroptredens, optredens met orkesten, kroegoptredens, koren, musicals, bedrijfsfeesten, bruiloften, lesgeven, schoolconcerten etc. om een groot netwerk om zich heen te verzamelen.

Bas is zeer ambitieus, perfectionistisch, professioneel en flexibel.

Het is iemand die leeft voor de muziek en van verschillende stijlen houdt. Zijn voorbeelden zijn onder andere Stevie Wonder, Keith Jarrett, David Paich, Ray Charles en Glenn Corneille.

Inmiddels heeft hij met veel verschillende artiesten op het podium, in de studio of zelfs op de filmset gestaan. Bas bruist van de muzikale energie en doet nu wat hij het liefste doet: spelen met veel verschillende mensen en formaties op diverse locaties.